Политика за защита на данните в Макаве ЕООД


Макаве ЕООД зачита Вашите лични данни. Ние като администратор на лични данни събираме и обработваме определена информация за физически лица. С настоящота политика искаме да Ви информираме как ползваме Вашите лични данни и за какво тази информация ни е необходима. Тази политика за защита на данните е достъпна в долната част на всяка страница на този сайт.

[fusion_accordion type=““ boxed_mode=““ border_size=“1″ border_color=““ background_color=““ hover_color=““ divider_line=“no“ icon_size=“1″ icon_color=““ icon_boxed_mode=“no“ icon_alignment=“right“ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_toggle title=“вижте повече….“ open=“no“]

Ние събираме и използваме лична информация, за да разберем Вашите нужди и интереси и да Ви обслужваме по-добре. В допълнение към информацията, която Вие ни предоставите, ние може също така да събираме информация по време на Вашето посещение на нашия сайт чрез инструменти за автоматично събиране на информация, които включват бисквитки, връзки, страници и други често ползвани инструменти за събиране на информация.
Информацията която събираме, за да разберем Вашите потребности и интереси ни помага да направим Вашето посещение последователно и персонализирано.

Настоящата Политика за защита на данните в Макаве ЕООД има за цел да Ви осведоми за това, как Макаве ЕООД третира Вашите лични данни като администратор, а също и за това как Вие сами бихте могли да контролирате и управлявате своите предпочитания и настройки във връзка с това третиране. Основна мисия на нашия екип е да ви предоставяме изчерпателна и обективна информация относно новини, актуални събития и други теми в и от обществен интерес.

Какво регламентират тези Правила за поверителност и на какво законово основание? От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Той е приет от Европейския съюз и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото ни на неприкосновеност, да защити личните ни данни, за да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които Макаве ЕООД прилага и с които може да се запознаете тук. Сред тях са:
Да Ви информираме какви данни използваме.
Да Ви информираме защо ги използваме.
Да искаме Вашето съгласие, за да ги използваме, когато на тяхна база предоставяме допълнителни услуги като таргетирана реклама, например.
Да Ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода.
Да Ви гарантираме правото да поискате коригиране на вашите данни, тяхното изтриване, както и да „бъдете забравени“. В допълнение, можем да Ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини.
Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме Вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.
Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат имейл, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.[/fusion_toggle][/fusion_accordion]

[fusion_menu_anchor name=“role“ class=““ /]

Нашата роля във Вашата поверителност


Ако сте наш клиент или абонат на Макаве ЕООД или просто посетите нашия уебсайт, тези правила важат за Вас. Ако желаете да закупите някой от продуктите на Макаве ЕООД, трябва да се запознаете с нашата декларация за поверителност. Макаве ЕООД не събира информация, която не е строго необходимо за целта, за която тя е получена. Ние все пак искаме да Ви разкажем малко за това как обработваме Вашите данни и какво се случва когато посещавате нашия сайт.

[fusion_accordion type=““ boxed_mode=“yes“ border_size=“1″ border_color=““ background_color=““ hover_color=““ divider_line=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_boxed_mode=““ icon_alignment=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_toggle title=“Принципи за защита на данните“ open=“no“]

Цялата обработка на лични данни се извършва в съответствие с принципите за защита на данните, посочени в член 5 от Регламент (ЕС) 2016/679. Политиките и процедурите на Макаве ЕООД имат за цел да гарантират спазването на тези принципи.

Личните данни трябва да бъдат обработвани законосъобразно, добросъвестно и прозрачно

Законосъобразно – за да може обработването да бъде законосъобразно, администраторът на данни трябва да е в състояние да идентифицира законна основа, преди да може да обработва лични данни. Те често са посочени като „основания за обработване“, например „съгласие“.

Добросъвестно – за да може обработването да бъде добросъвестно, администраторът на данни трябва да предостави определена информация на субектите на данни, доколкото това е практически възможно. Това важи независимо дали личните данни са получени директно от субектите на данни или от други източници.

Прозрачно – Общият регламент включва правила относно предоставяне на поверителна информация на субектите на данни в членове 12, 13 и 14 от ОРЗД. Те са подробни и конкретни, поставяйки акцента върху това, че известията за поверителност са разбираеми и достъпни. Информацията трябва да бъде съобщена на субекта на данните в разбираема форма, като се използва ясен и разбираем език.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=“Процедура за прозрачност при обработката на лични данни“ open=“no“]

Правилата за уведомяване на субекта на данни от Макаве ЕООД са определени в нашата Процедура за прозрачност при обработката на лични данни и уведомлението се записва в Декларация за поверителност – уведомление за поверително третиране на личните данни.

Специфичната информация, която трябва да бъде предоставена на клиента, трябва да включва като минимум:

  • данни, които идентифицират администратора и данните за контакт на администратора и, ако има такъв, на представителя на администратора;
  • контактите на Администратора на лични данни;
  • целите на обработването, за което личните данни са предназначени както и правното основание за обработването;
  • периода, за който ще се съхраняват личните данни;
  • съществуването на следните права – да поиска достъп до данните, коригиране, изтриване (право „да бъдеш забравен“), ограничаване на обработването, както право на възражение срещу условията (или липсата на такива) във връзка с упражняването на тези права;
  • категориите лични данни;
  • получателите или категориите получатели на лични данни, където това е приложимо;
  • където е приложимо, дали администраторът възнамерява да прехвърли личните данни към получател в трета страна и нивото на защита на данните;
  • всякаква допълнителна информация, необходима да се гарантира добросъвестно обработване.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=“Нашата отговорност“ open=“no“]

  • Цялата обработка на лични данни се извършва в съответствие с принципите за защита на данните, посочени в член 5 от Регламент (ЕС) 2016/679. Политиките и процедурите на Макаве ЕООД имат за цел да гарантират спазването на тези принципи.
  • Личните данни трябва да бъдат обработвани
    • законосъобразно,
    • добросъвестно,
    • прозрачно

[/fusion_toggle]

[fusion_toggle title=“Вашата отговорност“ open=“no“]

  • Прочетете тази политика за поверителност
  • Ако вече сте наш клиент, може би вече сме Ви уведомили за промяната в нашата политика по защита на лични данни, но сега сме направили промени, за които смятаме, че трябва да бъдете информирани, особено в частта за това как събираме и обработваме Вашите данни.
  • Ако ни предоставите лична информация за други хора или ако други ни предоставят информация за Вас, ще използваме тази информация само за конкретната причина, поради която тя ни е била предоставена. С изпращането на информацията потвърждавате, че имате правото да ни упълномощите да я обработваме от Ваше име в съответствие с тази Декларация за поверителност.

[/fusion_toggle]

[/fusion_accordion]

[fusion_menu_anchor name=“whatdata“ class=““ /]

Какви данни събираме? 


Какви данни събираме ние от нашите регистрирани потребители? Макаве ЕООД събира от потребителите на уебсайтовете  си лични данни от осъществените от тях регистрации, за да изпълни условията по сключване на сделка за продажба на продукти, за да анализира поведението на потребителите си, както и за да им предостави по-релевантно съдържание и продукти. Когато регистрирате акаунт, купувате продукт,  участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, а именно следните категории лични данни:

[fusion_accordion type=““ boxed_mode=“yes“ border_size=“1″ border_color=““ background_color=““ hover_color=““ divider_line=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_boxed_mode=““ icon_alignment=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_toggle title=“…а именно следните категории лични данни:“ open=“no“]

  • Контакти на клиента
    • име,
    • пощенски адрес,
    • телефонен номер,
    • email,
    • предпочитан начин на комуникация
  • Финансови детайли 
    • Банкови детайли, когато плащането е по банков път. 
  • Допълнителни данни
    • В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.
  • Данни , които Ви идентифицират –
    • Вашият IP адрес,
    • данни за влизане,
    • тип и версия на браузъра,
    • настройка на часови зони,
    • типове приставки за браузъри,
    • геолокация,
    • операционна система и версията й 
  • Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт

Какви данни НЕ събираме?


Ние НЕ СЪБИРАМЕ „чувствителни данни“ за вас (като расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни / философски убеждения, членство в синдикати, генетични данни, биометрични данни, здравни данни, данни за сексуалния Ви живот или ориентация, или предполагаеми нарушения), освен когато имаме Вашето специално съгласие или когато трябва да спазим закона.

Всички продукти, които предлагаме са предназначени за повишаване качеството на живот на нашите клиенти. Ние НЕ изискваме от Вас да споделяте и предоставяте медицински или здравни данни, не обработваме такива категории чувствителни лични данни.

Ами данни за деца?


Макаве ЕООД по никакъв начин НЕ СЪБИРА и не обработва каквито и да е данни за деца под 16 години.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion]

[fusion_menu_anchor name=“howuse“ class=““ /]

Как ползваме Вашите данни?


Съгласно Закона за защита на личните данни ние можем да използваме Вашите данни само по определени причини и където имаме правно основание за това.  Ето причините, поради които обработваме вашите данни:

  • Осъществяване на договор за закипуване на продукт (съгласно ЗЗД и ЗЕТ)
  • Правим сайта по-удобен – Управлявайте поръчките и заявките си, вход и удостоверяване чрез парола, запаметявайки настройките приключвате поръчките си бързо, лесно и удобно, избирате най-подходящия начин за плащания, можете да избирате начините на доставка и обратно предаване.
  • За персонализирана поддръжка – Тестване на функции, взаимодействие с платформи за обратна връзка и въпросници, управление на целевите страници, оптимизиране на трафика и анализ и изследване на данни.
  • Отчитаме интереси и запитвания и за подобряване на комуникацията –  Стараем се да бъдем колкото се може по-близо до клиентите си, чрез комуникация по телефон или електронна поща, включително и за отстраняване на възникнали проблеми.
  • Стараем се да предложим най-доброто за Вас и постоянно подобряваме обслужването – Уведомявайки ви за всякакви промени в цени на нашите продукти, решаване на проблеми които биха могли да възникнат от чисто техническо естество. 
  • Маркетингови цели (само с Вашето изрично съгласие) – Ако сте съгласни, ние ще Ви изпращаме имейли и/или съобщения за нови продукти или предстоящи и действащи промоции.

СЪГЛАСИЕ


Всичко това ще става само със СЪГЛАСИЕ, което Вие можете да изберете да дадете или не и то за точно и ясно определени цели, за които ние сме длъжни да Ви попитаме на прост и разбираем език!

Можете да промените решението си!

Ако предварително сте дали съгласието си да обработваме Вашите данни, Вие можете свободно да оттеглите това съгласие по всяко време. Можете да направите това, като ни изпратите имейл на privacy@ makave.eu 

Ако оттеглите Вашето съгласие и ако нямаме друго правно основание за обработката на Вашата информация, ние ще прекратим обработването на Вашите лични данни. Ако имаме друго правно основание за обработването на информацията Ви, тогава може да продължим да го правим, при спазване на законните Ви права.

[fusion_menu_anchor name=“collect“ class=““ /]

Кога и как събираме данните?


Данните на нашите клиенти се събират по време на посещението на нашите сайтове. Когато закупувате продукт е необходимо да оставите определени данни за да може да бъде извършена покупката му. Това включва освен данни за контакт и данни за доставка. По време на преглеждането на уебстраниците се отчита трафика и различни показатели, които ни позволяват да събираме данни за поведението на нашите посетители. Това ни помага да подобрим комуникацията и обслужването с клиентите!

[fusion_menu_anchor name=“coockito1″ class=““ /]

Ние ползваме „Бисквитки“!


„Бисквитката“ е малко количество данни, които уебсайтът съхранява на компютъра или мобилното устройство на посетителя.
На нашия уеб сайт използваме „бисквитки“ във връзка с неговото функциониране, както и за събиране на статистически данни с цел извършване на анализ, за което използваме Google Анализ. Използваните бисквитки служат за разграничаване на потребители и сесии, за определяне на нови сесии, за подаване на заявки, съхраняване източника на трафик и начина, по който е достигнат сайта.
Сайтът на Макаве ЕООД използва следните бисквитки:
• PHPSESSID – съдържа само позоваване на сесия, съхранена на уеб сървъра. В браузъра на потребителя не се съхранява информация и тази „бисквитка“ може да се използва само в текущата сесия.
• Бисквитки, използвани за събиране на статистически данни с цел извършване на анализ, за което използваме Google Анализ. Относно бисквитките, които генерира Google Анализ може да се информирате от: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=en .
Чрез съответна настройка на Вашия браузер, може винаги да изключите както нашите бисквитки, така и бисквитките на трети страни. В този случай е възможно да загубите част от функционалността на някои от услугите в нашия сайт.
В случай, че ползвате линк, който Ви препраща в друг сайт, той ще има собствени бисквитки и политика за сигурност, над които ние нямаме контрол.

  • Използваме само необходимите „бисквитки“ за изпълнение и подобряване работата ни 
  • Нашите доставчици на услуги от трети страни също използват „бисквитки“, които контролират 
  • Можете да изключите „бисквитките“ по Ваше желание от браузъра си, но може да загубите част функционалността на сайта ни…

какво да избера >>

[fusion_modal name=“coockito1″ title=“Бисквитки“ size=“large“ background=““ border_color=““ show_footer=“yes“ class=““ id=““]

Ние ползваме „Бисквитки“!


„Бисквитката“ е малко количество данни, които уебсайтът съхранява на компютъра или мобилното устройство на посетителя.
На нашия уеб сайт използваме „бисквитки“ във връзка с неговото функциониране, както и за събиране на статистически данни с цел извършване на анализ, за което използваме Google Анализ. Използваните бисквитки служат за разграничаване на потребители и сесии, за определяне на нови сесии, за подаване на заявки, съхраняване източника на трафик и начина, по който е достигнат сайта.
Сайтът на Макаве ЕООД използва следните бисквитки:
• PHPSESSID – съдържа само позоваване на сесия, съхранена на уеб сървъра. В браузъра на потребителя не се съхранява информация и тази „бисквитка“ може да се използва само в текущата сесия.
• Бисквитки, използвани за събиране на статистически данни с цел извършване на анализ, за което използваме Google Анализ. Относно бисквитките, които генерира Google Анализ може да се информирате от: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=en .
Чрез съответна настройка на Вашия браузер, може винаги да изключите както нашите бисквитки, така и бисквитките на трети страни. В този случай е възможно да загубите част от функционалността на някои от услугите в нашия сайт.
В случай, че ползвате линк, който ви препраща в друг сайт, той ще има собствени бисквитки и политика за сигурност, над които ние нямаме контрол.

  • Използваме само необходимите „бисквитки“ за изпълнение и подобряване работата ни 
  • Нашите доставчици на услуги от трети страни също използват „бисквитки“, които контролират 
  • Можете да изключите „бисквитките“, по Ваше желание от браузъра си, но може да загубите част функционалността на сайта ни…

какво да избера >>

[/fusion_modal]
[fusion_menu_anchor name=“store“ class=““ /]

Как пазим данните?


Имаме физически, електронни и управленски процедури, за да защитим и да осигурим информацията, която събираме. За повече информация относно усилията ни да гарантираме, че данните ви се съхраняват по сигурен начин, ние сме изработили и спазваме Инструкция за мерките и средствата за защита на личните данни, които са част от нашата Политика за защита на данните.

Моля имайте в предвид:

  • Предоставяте лични данни на свой собствен риск: за съжаление никой не може да гарантира 100% сигурност на предаването на данни, но ние сме свели всички рискове до минимум.
  • Вие сте отговорни за Вашите потребителско име и парола: пазете ги в тайна и безопасно!
  • Ако смятате, че поверителността Ви е нарушена, моля, свържете се незабавно с нас на адрес: privacy@ makave.eu
[fusion_menu_anchor name=“server“ class=““ /]

Къде пазим данните?


Личните данни, които събираме, се обработват в офиса ни в офиса в гр. София и се пазят в криптиран вид  на Microsoft Server и във всички съоръжения за обработка на данни, управлявани от третите лица, посочени по-долу.

Изпращайки Вашите лични данни, Вие приемате това прехвърляне, съхранение или обработка от нас. Ако прехвърлим или съхраняваме информацията Ви извън ЕИП по този начин, ще предприемем стъпки, за да гарантираме, че Вашите права за поверителност ще продължат да бъдат защитени, както е посочено в тази Декларация за поверителност.

Моля имайте в предвид:

  • Предоставяте лични данни на свой собствен риск: за съжаление никой не може да гарантира 100% сигурност на предаването на данни, но ние сме свели всички рискове до минимум.
  • Вие сте отговорни за Вашите потребителско име и парола: пазете ги в тайна и безопасно!
  • Ако смятате, че поверителността Ви е нарушена, моля, свържете се незабавно с нас на адрес: privacy@ makave.eu
[fusion_menu_anchor name=“howsave“ class=““ /]

Колко дълго ги пазим?


Ние от Макаве ЕООД разполагаме с утвърдени физически, електронни и управленски процедури, за да защитим и да осигурим информацията, която събираме. За повече информация относно усилията ни да гарантираме, че данните Ви се съхраняват по сигурен начин, ние сме разработили и спазваме Инструкция за мерките и средствата за защита на личните данни, които са част от нашата Политика за защита на данните.

Моля имайте в предвид:

  • Предоставяте лични данни на свой собствен риск: за съжаление никой не може да гарантира 100% сигурност на предаването на данни, но ние сме свели всички рискове до минимум.
  • Вие сте отговорни за Вашите потребителско име и парола: пазете ги в тайна и безопасно!
  • Ако смятате, че поверителността Ви е нарушена, моля, свържете се незабавно с нас на адрес: privacy@ makave.eu
[fusion_menu_anchor name=“rights“ class=““ /]

Запознайте се с правата си!


Ние уважаваме нашите клиенти! Именно затова смятаме, че освен правото да купуват от нас, имат други определени права в отношенията си с нас! Нашите клиенти имат дефинирани права по отношение на обработването на данни, както и на данните, които се записват за тях съгласно ОРЗД. Те се състоят от:

  • Достъп до информацията, която имаме за Вас или Право на информация  и достъп
  • Право да искате коригиране / поправяне  на Вашата информация
  • Отмяна на маркетингови съобщения 
  • Искате само определена услуга? – Имате правото да се ограничи обработката на данните Ви
  • Искате да бъдете забравени от нас? Имате правото да бъдете „забравен“ 
  • Искате да се оплачете от нас? Имате право на възражение и можете да се обърнете към КЗЛД

Всяко от тези права е подкрепено от подходящи процедури, разработени и установени в рамките на защитата на личните данни от Макаве ЕООД , които позволяват да се предприемат необходимите действия в сроковете, посочени в ОРЗД,.

[fusion_accordion type=““ boxed_mode=“yes“ border_size=“1″ border_color=““ background_color=““ hover_color=““ divider_line=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_boxed_mode=““ icon_alignment=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_toggle title=“Вижте още повече за правата си:“ open=“no“]

Всеки наш клиент, чиито данни ние обработваме, може :

  • Да отправя искания за потвърждаване дали се обработват лични данни, свързани с него, и ако това е така, да получи достъп до данните, както и информация кои са получателите на тези данни.
  • Да поиска копие от своите лични данни от администратора;
  • Да иска от администратора коригиране на лични данни, когато те са неточни, както и когато не са вече актуални;
  • Да изиска от администратора изтриване на лични данни (право „да бъдеш забравен“);
  • Да иска от администратора ограничаване на обработването на лични данни като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани;
  • Да направи възражение срещу обработване на негови лични данни;
  • Да направи възражение срещу обработване на лични данни, отнасящо се до него за целите на директния маркетинг.
  • Да се обърне с жалба до надзорен орган ако смята, че някоя от разпоредбите на ОРЗД е нарушена;
  • Да поиска и да му бъдат предоставени личните данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • Да оттегли съгласието си за обработката на личните данни по всяко време с отделно искане, отправено до администратора;
  • Да не е обект на автоматизирано взети решения, които да го засягат в значителна степен, без възможност за човешка намеса;
  • Да се противопостави на автоматизирано профилиране, което се случва без негово съгласие;

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=“Макаве ЕООД държи да спазва Вашите права и…“ open=“no“]

Макаве ЕООД осигурява условия, които да гарантират упражняването на  тези права от субекта на данни:

  • Вие както и всички наши клиенти можете да отправите Вашите искания към нас и ние от  Макаве ЕООД  ви гарантираме, че отговора на Вашето искане ще бъде разгледано и ще получите отговор в законоустановения  срок, който е и съгласуван с изискванията на Общия регламент.
  • Клиентите имат право да подават жалби до Макаве ЕООД, свързани с обработването на личните им данни, обработването на искане от субекта на данни и обжалване от страна на субекта на данни, относно начина на обработване на жалбите.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion]

[fusion_menu_anchor name=“ThirdParties“ class=““ /]

Данни за трети страни!


Ние уважаваме нашите клиенти! Именно затова смятаме, че освен правото да купуват от нас, имат други определени права в отношенията си с нас! Нашите клиенти имат дефинирани права по отношение на обработването на данни, както и на данните, които се записват за тях съгласно GDPR. Те се състоят от:

  • Достъп до информацията, която имаме за Вас или Право на информация  и дотъп
  • Право да коригирате / поправяте Вашата информация
  • Отмяна на маркетингови съобщения 
  • Искате само определена услуга? – Имате правото да се ограничи обработката на данните Ви
  • Искате да бъдете забравени от нас? Имате правото да бъдете „забравен“ 
  • Искате да се оплачете от нас? Имате право на възражение и можете да се обърнете към КЗЛД

Всяко от тези права е подкрепено от подходящи процедури изработени и установени в рамките на защитата на личните данни от Макаве ЕООД , които позволяват да се предприемат необходимите действия в сроковете, посочени в GDPR.

[fusion_accordion type=““ boxed_mode=“yes“ border_size=“1″ border_color=““ background_color=““ hover_color=““ divider_line=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_boxed_mode=““ icon_alignment=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_toggle title=“Вижте още повече за правата си:“ open=“no“]

Всеки наш клиент, чиито данни ние обработваме, може :

  • Да отправя искания за потвърждаване дали се обработват лични данни, свързани с него, и ако това е така, да получи достъп до данните, както и информация кои са получателите на тези данни.
  • Да поиска копие от своите лични данни от администратора;
  • Да иска от администратора коригиране на лични данни когато те са неточни, както и когато не са вече актуални;
  • Да изиска от администратора изтриване на лични данни (право „да бъдеш забравен“);
  • Да иска от администратора ограничаване на обработването на лични данни като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани.;
  • Да направи възражение срещу обработване на негови лични данни;
  • Да направи възражение срещу обработване на лични данни, отнасящо се до него за целите на директния маркетинг.
  • Да се обърне с жалба до надзорен орган ако смята, че някоя от разпоредбите на ОРЗД е нарушена;
  • Да поиска и да му бъдат предоставени личните данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • Да оттегли съгласието си за обработката на личните данни по всяко време с отделно искане, отправено до администратора;
  • Да не е обект на автоматизирано взети решения, които да го засягат в значителна степен, без възможност за човешка намеса;
  • Да се противопостави на автоматизирано профилиране, което се случва без негово съгласие;

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=“Макаве ЕООД държи да спазва Вашите права и…“ open=“no“]

Макаве ЕООД осигурява условия, които да гарантират упражняването на  тези права от субекта на данни:

  • Вие както и всички наши клиенти можете да отправите Вашите искания към нас и ние от  Макаве ЕООД  Ви гарантираме, че отговора на Вашето искане ще бъде разгледано и ще получите отговор в законоустановения  срок, който е и съгласуван с изискванията на Общия регламент.
  • Клиентите имат право да подават жалби до Макаве ЕООД, свързани с обработването на личните им данни, обработването на искане от субекта на данни и обжалване от страна на субекта на данни, относно начина на обработване на жалбите.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion]

Онлайн декларация за поверителност!


Какво са лични данни?

Съгласно Общият регламента за защита на данните, личните данни се определят като:

„Всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;“.

Защо Макаве ЕООД събира и съхранява лични данни?

Нормативното основание за събиране на лични данни е изпълнение на договор по ЗЗД

Макаве ЕООД , чрез своя уебсайт предлага продукти на посетителите на уебсайта. По този начин Макаве ЕООД отправя оферта към евентуален купувач, като указва и условията съобразени с ЗЕТ, т.е. предложение за закупуване на дадена стока до неопределен кръг лица. Посетителите на уебсайта, до които е достигнала офертата/ предложението ни, имат право да я приемат или не. Ако я приемат, значи е постигнато съгласие съгласно чл. 14 от ЗЗД: Договорът се смята сключен в момента, в който приемането достигне у предложителя. Вашите лични данни са необходими, за да може  продаващия/ търговеца в лицето на Макаве ЕООД да изпълни задължението си свързано с покупко-продажбата. Получените лични данни, се използват за кореспонденция, идентификация и доставка на закупените от клиента продукти. Ние гарантираме, че информацията, която събираме и използваме, е необходима единствено за целите на изпълнението на договорните ни задължения спрямо Вас и не цели навлизане в личното Ви пространство.

За целите на комуникация с рекламни и маркетингови намерения, Макаве ЕООД   ще поиска от Вас допълнително съгласие.

Как използвате моите лични данни?

Вашите лични данни се използват за:

  • Изпълнение на целите по договора за закупуване на избрания продукт.
  • Рекламни и маркетингови цели със специално получено съгласие от Ваша страна
  • Комуникация с Вас
  • Подобряване на обслужването и пр.

Съгласно Закона за защита на личните данни ние можем да използваме Вашите данни само по определени причини и където имаме правно основание за това.  Ето причините, поради които обработваме вашите данни:

  • Осъществяване на договор за закипуване на продукт (съгласно ЗЗД и ЗЕТ)
  • Правим сайта по-удобен – Управлявайте поръчките и заявките си, вход и удостоверяване чрез парола, запаметявайки си настройките приключвате поръчките си бързо, лесно и удобно, избирате най-подходящия начин за плащания, можете да избирате начините на доставка и обратно предаване.
  • За персонализирана поддръжка – Тестване на функции, взаимодействие с платформи за обратна връзка и въпросници, управление на целевите страници, оптимизиране на трафика и анализ и изследване на данни.
  • Отчитаме интереси и запитвания и за подобряване на комуникацията –  Стараем се да бъдем колкото се може по-близо до клиентите си, чрез комуникация по телефон или електронна поща, включително и за отстраняване на възникнали проблеми.
  • Стараем се да предложим най-доброто за Вас и постоянно подобряваме обслужването – Уведомявайки Ви за всякакви промени в цени на нашита продукти, решаване на проблеми които биха могли да възникнат от чисто техническо естество. 
  • Маркетингови цели (само с вашето изрично съгласие) – Ако сте съгласни, ние ще Ви изпращаме имейли и/или съобщения за нови продукти или предстоящи и действащи промоции.

Ще препращате ли и ще споделяте ли личните ми данни с други организации или лица?

Ние няма да продаваме Вашите данни на трети страни, нито ще ги предаваме с цел да придобием някаква облага. В същото време обаче Макаве ЕООД  може да предаде Вашите лични данни на наши поддоставчици на услуги, които са сключили договор с нас. Такива се явяват: Куриерска фирма ЕКОНТ ЕКСПРЕС, Счетоводна къща,  с която имаме договорни отношения в областта на защита на личните данни на клиентите на Макаве ЕООД и без които е невъзможно да получите Вашата поръчка. Всички трети страни, които могат да получат данните Ви, са задължени да пазят Вашите данни по сигурен начин и да ги използват само за изпълнение на поетите пред нас задължения. Когато вече не се нуждаят от данните Ви, за да изпълнят тези задължения, те ще разполагат с подробни инструкции за тяхното унищожаване  в съответствие процедурите, изградени от Макаве ЕООД  .

Получатели на Вашите данни могат да бъдат и държавни органи, на които ги предоставяме по конкретни и ясни законови задължения.

Как ще съхранявате и пазите моите личните данни, които събирате?

Макаве ЕООД  ще обработва (събира, съхранява и използва) предоставената от Вас информация по начин, съвместим с изискванията на Общия регламент за защита на данните (ОРЗД). Ще се стремим да поддържаме информацията точна и актуална.

Няма да съхраняваме информацията за Вас по-дълго от разумно необходимото за изпълнение на конкретните цели, с които са събрани и за които сте уведомени тук.

Някои от сроковете на съхранение на информацията зависят от законови задължения за пазене на документи и информация в определени минимални срокове.

Ще вземем всички предвидими технически и организационни мерки, за да осигурим защита на Вашите данни от нерегламентиран достъп.

Мога ли да разбера какви мои лични данни имате и обработвате?

Макаве ЕООД   по Ваше искане е длъжен да Ви отговори каква информация съхраняваме за Вас и как тя се обработва.

В случай, че имаме Ваши лични данни, можете да поискате следната информация:

  • Данни за контакт с организацията, която обработва или от името, на която се обработват Вашите данни.
  • Данни за контакт на Отговорник по защита на данните.
  • Целите на обработването;
  • Правното основание за обработката;
  • Съответните категории лични данни, които се обработват;
  • Получателите или категориите получатели, пред които са или ще бъдат разкрити;
  • Получателите в трети държави или международни организации ако има прехвърляне на личните данни към такива, както и гаранциите, че сигурността на данните при тях ще е най-малкото на нивото в ЕС;
  • Ако обработката се основава на законните интереси на Макаве ЕООД  или на трета страна, информация за тези интереси.
  • Предвиденият срок, за който ще се съхраняват личните данни;
  • Подробности за правата Ви да искате коригиране или изтриване на лични данни или ограничаване на обработването на лични данни, както и да направите възражение срещу такова обработване;
  • Информация за правото Ви да оттеглите съгласието си по всяко време;
  • Подробности за правото Ви на жалба до надзорен орган;
  • Информация дали предоставянето на лични данни е задължително или договорно изискване, или изискване, необходимо за сключването на договор, както и дали сте задължени да предоставите личните данни и възможните последици от невъзможността да предоставите такива данни.
  • Източникът от който са събрани личните Ви данни, в случаите, когато не са събрани директно от вас.
  • Всички подробности и информация за наличието на автоматизирано вземане на решения, като профилиране и всякаква смислена информация за съответната логика на тези операции, както и значението и очакваните последици от тази обработка.

Как да получа достъп до моите данни, които се обработват?

Необходимо е да попълните искане за достъп, което можете да намерите  и изтеглите от ТУК (GDPR_FORM_02) или да отправите искане на посочените контактни данни на Макаве ЕООД, или директно да се свържете с Управителя на фирмата. Моля свалете формата и я попълнете, свържете се с нас на телефон (+359) 0878 70 20 23, за да си уговорите среща с отговорното лице по защита на данните в Макаве ЕООД. Донесете на място лично и представете Вашето искане.

ВАЖНО!!! За да удостоверите Вашата самоличност е необходимо да се легитимирате с валиден Документ за самоличност – Лична карта.

Местоположение:

Държава: България

1517 София, ул.Константин Фотинов No113A, ет. 3, офис 9

Телефон:

  • (+359) 0878 70 20 23

Ел. поща: privacy@makave.eu

Интернет страница: vitoshazadecata.com

Лице за контакт: И.Метев

[fusion_menu_anchor name=“declaration“ class=““ /]